Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Εμπόριο παιδιών στην Κίνα


Η κλοπή παιδιών στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα αφού ετησίως 30.000 - 60.000 βρέφη, παιδιά και έφηβοι απαγάγονται για να καταλήξουν σε παράνομες υιοθεσίες ή ακόμα χειρότερα σε εργαστήρια και βιοτεχνίες ή σε οίκους ανοχής.

Για να μην ουρλιάζουν οι δουλέμποροι ναρκώνουν τα παιδιά πολλά από τα οποιά δεν επιβιώνουν και εγκαταλείπονται πεθαμένα σε λεωφορεία και τρένα.


Η πολιτική του ενός παιδιού στο Πεκίνο δεν ανακόπτει το παράνομο εμπόριο παιδιών που πολλές φορές οι δουλέμποροι τα πουλάνε στην τιμή των 80€. Και το να βρει κανείς το παιδί μέσα σε όλη αυτή την αχανή έκταση είναι σχεδόν αδύνατον.

Βέβαια δεν κάνουν μόνο οι συμμορίες εμπόριο παιδιών, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς που λόγω της ανέχειας πωλούν τα βρέφη τους πολλές φορές χωρίς δεύτερη σκέψη. Το να αγοράζεις δε βρέφη δεν είναι  παράνομο οπότε η όλη κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.  Όταν η αστυνομία εντοπίζει κλεμμένα παιδιά, σπάνια εντοπίζει και τους γονείς τους, κι έτσι καταλήγουν στα ορφανοτροφεία. Πέρσι, η αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες περίπου 60 νηπίων, αλλά μόνο για 7 βρέθηκαν συγγενείς να τα αναζητήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου