Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο της Θεσσαλονίκης

Σε 18 μήνες η Θεσσαλονίκη και ο δήμος Συκεών θα έχει το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο. Το κτίριο του 8ου δημοτικού σχολείο του δήμου Συκεών, στην οδό Καραϊσκάκη 28 στη συνοικία της Εθνικής Αντίστασης, έχει μελετηθεί βάσει της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και θα είναι το πρώτο «πράσινο» σχολείο στη Θεσσαλονίκη, με μικρή κατανάλωση ενέργειας και περιβαλλοντικό σχεδιασμό.

«Πρόκειται για ένα σχολείο που δεν θα είναι σαν όλα τ’ άλλα, ένα σχολείο πρότυπο, βασισμένο στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, ένα έξυπνο και πράσινο σχολείο», είπε στην ομιλία του, στη τελετή θεμελίωσης, ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Σημειώνεται ότι το νέο σχολείο δίνει ανάσα στους μαθητές του 8ου και του 10ου δημοτικού σχολείου καθώς τα δύο σχολεία συστεγάζονταν και είχαν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα λόγω έλλειψης χώρων. «Θα αποφορτιστεί το εναπομείναν 10ο όπου, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού του μαθητικού δυναμικού, πολλοί από τους χώρους που προορίζονταν για άλλες χρήσεις αξιοποιούνται αναγκαστικά ως αίθουσες διδασκαλίας», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου