Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Χρήσιμες διευθύνσεις για παιδιά

http://www.free-ebooks.gr  

Αν έχετε όρεξη για διάβασμα αλλά... βαριέστε να πάτε μέχρι τη βιβλιοθήκη, απλά κάντε κλικ! Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν ολόκληρα σχολικά βιβλία και βοηθήματα, όπως είναι τυπωμένα στο χαρτί. Το Ανθολόγιο, τα Αρχαία Ελληνικά, η Φυσική και δεκάδες ακόμη εγχειρίδια σας περιμένουν να τα διαβάσετε online και να τα αποθηκεύσετε στον σκληρό σας δίσκο. Μαζί και πολλά εξωσχολικά, λογοτεχνικά ή επιστημονικά βιβλία. 

http://diagonisma.gr 

Ο «εφιάλτης» των μαθητών, τώρα στην οθόνη σας! Περιηγηθείτε σε μία από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων με παλιά διαγωνίσματα, τεστ και θέματα εξετάσεων. Η ιστοσελίδα παραπέμπει σε links από φροντιστήρια και ιστοσελίδες εκπαιδευτικών. Χρειάζεται, όμως, υπομονή για να βρείτε αυτό που ψάχνετε, καθώς μερικοί σύνδεσμοι δεν δουλεύουν.

http://11dim-evosm.thess.sch.gr/online.htm


Μια ιστοσελίδα που «χαρίζει» το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου σε όλους τους μαθητές που θέλουν να είναι σε φόρμα, λύνοντας ασκήσεις στο σπίτι. Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες και Αγγλικά, από... τη θεωρία στην πράξη, δηλαδή στις ασκήσεις που περιέχονται στην κάθε ενότητα! 

http://www.internetpolyglot.com/ 

Αν έχετε έφεση στις ξένες γλώσσες και αισθάνεστε την ανάγκη να επικοινωνείτε με τους ευρωπαίους εταίρους μας, τότε αυτή είναι η ιδανική ιστοσελίδα. Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας γίνεται παιχνίδι, τόσο για εσάς όσο και για τους φίλους σας, με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε το μάθημα. Και, αν δεν είστε σίγουροι για τα προφορικά, μάθετε τη σωστή προφορά των λέξεων ακούγοντας τον φωνητικό οδηγό.

http://www.pe.sch.gr/lekkas/ergasies/online/


Οταν το μάθημα συνάντησε το Ιντερνετ! Βρείτε εδώ συγκεντρωμένα δωρεάν μαθήματα και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης. Οι μικροί web surfers μπορούν να εξασκηθούν σε απλές αριθμητικές πράξεις ή να μυηθούν στον κόσμο των ορυκτών. Οι πιο μεγάλοι μπορούν να διαβάσουν αγγλικά και μαθηματικά ή να παρακολουθήσουν απλά μαθήματα Πληροφορικής.

http://eclass.sch.gr/ 


Μια ηλεκτρονική «τάξη» στην υπηρεσία της κλασικής διδασκαλίας. Η Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών δίνει στον μαθητή πρόσβαση στην ύλη των μαθημάτων που διδάσκονται στην τάξη. Για το σχολικό έτος 2010-2011 υπάρχουν 382 ηλεκτρονικά μαθήματα, για 117 σχολεία από όλη τη χώρα. Κατεβάστε σε ΡDF το εγχειρίδιο χρήσης για τον μαθητή και... καλό σερφάρισμα!

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου