Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Διακομματικός διάλογος για τις αλλαγές στην Παιδεία

 
Αρχισε στη Βουλή, υπό την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Εκτός από την κ. Διαμαντοπούλου από πλευράς υπουργείου συμμετέχει και ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος. Στο διάλογο λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι των κομμάτων πλην του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, από το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει η βουλευτής Σ. Γιαννακά, από τη ΝΔ η βουλευτής Ε. Βόζεμπεργκ, από το ΛΑΟΣ ο βουλευτής Α. Γεωργιάδης, από τους Οικολόγους ο ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος και από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Ν.Τσούκαλης. Παρούσα στη συνεδρίαση και η Χρ.Αράπογλου από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.
Στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης συζητήθηκαν τα διαδικαστικά για τον διάλογο, καθώς και η άποψη των κομμάτων για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
«Με τη σημερινή συνάντηση και στη Διακομματική Επιτροπή αποδεικνύεται ότι υπάρχει πεδίο για συναίνεση στην Παιδεία. Ο διάλογος θα συνεχιστεί. Η πόρτα του Υπουργείου θα είναι ανοιχτή σε όλους μέχρι την τελευταία στιγμή. Στα θέματα της Παιδείας χρειαζόμαστε εθνικές λύσεις που να αντέχουν στο χρόνο», υπογράμμισε σε δηλώσεις της μετά την πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Πηγή: Ναυτεμπορική
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου