Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσωπο της χρονιάς 2010

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, τον γνωρίζετε το νεαρούλη αριστερά που το TIME τον ανέδειξε ως πρόσωπο της χρονιάς 2010; Μήπως είναι αρχηγός κράτους; Μήπως ανακάλυψε τη θεραπεία του καρκίνου; Μήπως βρήκε τον τρόπο να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση;
Ε, λοιπόν, ο νεαρός με την παιδική φατσούλα, το πρόσωπο του 2010, είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook, ηλικίας μόλις 26 ετών!

Να σας πληροφορήσω ότι  ο συγκεκριμένος τίτλος δίνεται παραδοσιακά κάθε Δεκέμβριο στο πρόσωπο εκείνο για το οποίο έχει κριθεί ότι επηρέασε περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο τον πολιτισμό και την ειδησεογραφία, είτε για καλό είτε για κακό, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώνεται.

«Ο Ζούκερμπεργκ είναι το πρόσωπο του 2010 διότι κατόρθωσε να ενώσει περισσότερους από 500 εκατ. ανθρώπους, χαρτογραφώντας παράλληλα τις μεταξύ τους σχέσεις», εξήγησε ο δημοσιογράφος του «Time» Λεβ Γκρόσμαν. «Είναι ο άνθρωπος της χρονιάς διότι δημιούργησε ένα νέο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών και άλλαξε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου