Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, αποδοκιμασία δημάρχων

Αναταραχή επικράτησε τη Δευπέρα το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις συνενώσεις σχολείων.

Μικρή ομάδα εκπαιδευτικών εισέβαλαν στην αίθουσα όπου γινόταν η σύσκεψη, άνοιξαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των συνενώσεων και του ΔΝΤ. Την ίδια ώρα, συνάδελφοί τους διαμαρτύρονταν έξω από το κτίριο, φωνάζοντας επίσης συνθήματα.

Η εκδήλωση διακόπηκε για λίγα λεπτά, καθώς ορισμένοι δήμαρχοι αποδοκίμασαν έντονα τους εκπαιδευτικούς. Ορισμένοι, μάλιστα, άρχισαν να τους ζητούν να αποχωρήσουν και πάνε στα σχολεία να κάνουν μαθήματα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η Άννα Διαμαντοπούλου υπεραμύνθηκε των συγχωνεύσεων, λέγοντας ότι γίνονται πρωτίστως με εκπαιδευτικά κριτήρια. "Κανένα μνημόνιο δεν περιέχει αναφορά ή δέσμευση για τις συνενώσεις" ξεκαθάρισε και τόνισε οτι στόχος των αλλαγών είναι ένα νέου τύπου σχολείο, που ευνοεί την ομαδική συνεργασία, προς όφελος των μαθητών.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός ανέφερε πολλά παραδείγματα σχολείων που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και έχουν ελάχιστους μαθητές και έκανε λόγο για ανάγκη σωστής αξιοποίησης σχολικών υποδομών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Παράλληλα, η υπουργός κάλεσε τους δημάρχους να ελέγξουν και τις δαπάνες μεταφοράς των μαθητών, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι ενώ το 2005 το σχετικό κόστος ήταν 105 εκατ. ευρώ, το 2009 ανήλθε σε 260 εκατ. ευρώ. Κατά μέσον όρο παρατηρείται -όπως είπε- αύξηση της τάξεως του 30% με 60% κάθε χρόνο.

Πηγή: MEGA Γεγονότα
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου