Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αποτελέσματα 18ου Πανελλήνιου διαγωνισµού μαθητικών εντύπων από ΤΑ ΝΕΑ

Φέτος για πρώτη χρονιά, στον διαγωνισµό πήραν µέρος και οι online εφηµερίδες - συνολικά 15. Τα µέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι δηµοσιογράφοι των «ΝΕΩΝ»: Μηνάς Βιντιάδης, Μανώλης Πιµπλής, Δηµήτρης Πεφάνης και η γραφίστρια Κατερίνα Μαρούσιτς. Έλαβαν μέρος στο διαγωνσμό πάνω από 400 συµµετοχές µε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο σε έντυπα από όλη την Ελλάδα.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ», 15ο Δηµοτικό Σχολείο Ρεθύµνου Επιλέχθηκε ως καλύτερη εφηµερίδα Δηµοτικού και ασχολήθηκε με την πίεση που νιώθουν οι σημερινοί μαθητές, με το σχολείο του χθες και του σήμερα και τη βία  ως μέσο τιμωρίας.





ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΊΣΗ «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ», Δηµ. Σχολείο Βοχαϊκού
Πρόκειται για το χριστουγεννιάτικο τεύχος τους.




ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ «ΤΑ ΤΥΠΑΚΙΑ», Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών
Τι σχέση µπορεί να έχει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας µε τη Μάχη του Μαραθώνα; Οι περισσότεροι θα απαντούσαν καµία. Τα Τυπάκια όμως θεωρούν πως η ιστορική µάχη θα µπορούσε να περιγραφεί µε ποδοσφαιρική ορολογία.




ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ «ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΠΕΝΑΚΙΑ»,  Δηµοτ. Σχολείο Παλουκίων Σαλαµίνας
Οι µαθητές της τελευταίας τάξης του σχολείου Παλουκίων Σαλαµίνας απέδειξαν ότι µπορούν επάξια να στελεχώσουν και την πιο απαιτητική εφηµερίδα.




ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ



«ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΖΩΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ 5ου»,
5ο Δηµ. Σχολείο Ζωγράφου

Είναι η µοναδική εφηµερίδα που κάνει πράξη τα ρεπορτάζ για τα παιδιά µε προβλήµατα όρασης. Κι αυτό γιατί το 5ο τεύχος των «ΔηµΟΣΙΟΖΩΓΡΆΦΩΝ του 5ου» είναι και σε γραφή Μπράιγ. Οι µαθητές της τελευταίας τάξης του 5ου Δηµοτικού Ζωγράφου πήραν συνέντευξη και από τον γνωστό, τυφλό γλύπτη, Πέτρο Ρουκουτάκη, ο οποίος τους επισκέφθηκε στο σχολείο τους. Μέσα από τη συζήτησή τους έµαθαν για τις δυσκολίες που αντιµετωπίζει ένας άνθρωπος µε προβλήµατα όρασης αλλά και πώς τις ξεπερνά.

«ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΟΛΑ»,
Ελληνικό Σχολείο Aπφελµπαουµ

Αρχισαν τη δηµοσιογραφική τους καριέρα µόλις φέτος. Μάλιστα, τα δύο έντυπα της εφηµερίδας τους έφτασαν στα γραφεία των «ΝΕΩΝ» από... µακριά, από την Ελβετία. Οι µαθητές της Β', της Γ' και της Δ' τάξης του Τµήµατος Ελληνικής Γλώσσας στο Σχολείο του Aπφελµπαουµ στη Ζυρίχη - ένα από τα τρία που λειτουργούν - κάνουν βιωµατικά ρεπορτάζ. Γράφουν για τη χώρα στην οποία κατοικούν, την Ελβετία, για τα φαγητά που τρώνε, ακόµη και για τα µαγειρικά σκεύη που χρησιµοποιούν.

Η απονοµή και τα δώρα Η απονοµή των βραβείων στις µαθητικές εφηµερίδες θα πραγµατοποιηθεί στις 8 Μαΐου, στο «Ιδρυµα Κακογιάννη», µε παρουσία προσωπικοτήτων από τα γράµµατα, τις τέχνες και την πολιτική ζωή.

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτικά µηχανήµατα αλλά και σπάνιες εκπαιδευτικές εκδόσεις περιµένουν τους νικητές

 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου