Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η αυτονομία του Φιλετίνο

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, το νέο που θα σας πω τώρα ίσως και να του ακούσατε ήδη από αλλού. Όμως εγώ θα σας το πω έτσι κι αλλιώς γιατί είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Η πόλη της κεντρικής Ιταλίας Φιλετίνο (100 χιλιόμετρα από τη Ρώμη), σήκωσε μπαϊράκι, δεν υπάκουσε στον Ιταλικό Καλλικράτη της κυβέρνησης Μερλουσκόνι και αυτονομήθηκε, παρακαλώ! Έκοψε και δικό της νόμισα! 

Το Φιλετίνο που έχει μόνο 550 κατοίκους δε θέλει να "συγχωνευθεί" με το γειτονικό του Τρέβι. Έτσι με απόφαση και του δημάρχου του Λούκα Σελάρι "αυτονομήθηκε" και τύπωσε το δικό του νόμισμα.  Το νέο νόμισμα ονομάζεται "φιορίτο",  έχει την φωτογραφία του δημάρχου και η ισοτιμία του είναι 2 προς 1 €.

Και παρόλο που ο Μπερλουσκόνι πήρε πίσω το μέτρο ο επίδοξος δήμαρχος-πρίγκιπας έχει δηλώσει πως θα προχωρήσει έτσι κι αλλιώς στα μοναρχικά σχέδιά του, παρά την απόσυρση του μέτρου για τη συγχώνευση των μικρών πόλεων. Του καλάρεσε του τύπου δηλαδή και τώρα η επόμενη δουλειά του είναι, λέει, να συνθέσει τον εθνικό ύμνο του πριγκιπάτου.

Τώρα αν και ο δικός μας δήμαρχος την έβλεπε κάπως θα μπορούσε ίσως να αυτονομήσει την Πάτρα, να κόψει για νόμισμα το Πατρανίτο, να έχουμε την Πατρινή σημαία με σήμα της το λιμάνι δίχως μέτωπο και φυσικά να τραγουδάμε για εθνικό ύμνο την Πατρανιάδα, μμμμ........

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου