Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδηλώσεις στην Πάτρα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος  Πατρέων στο πλαίσιο του εορτασμού της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που φέτος έχει θέμα: «Εναλλακτικοί Τρόποι Μετακίνησης» επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους Πατρινούς και να αναδείξει την περιβαλλοντική διάσταση της χρήσης των μέσων.

Για αυτό  καλεί όλους τους πολίτες και βεβαίως τους μαθητές της Πάτρας να κατέβουν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της πόλης  που θα είναι απαλλαγμένο από τα αυτοκίνητα και να  δοκιμάσουν για λίγες ώρες την πόλη του αύριο. Το Σάββατο, από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, το ιστορικό κέντρο της πόλης, δηλαδή όλες οι οδοί  που περικλείονται μεταξύ των οδών Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Όθωνος Αμαλίας και Γούναρη   θα αποκλειστεί συμβολικά για τα ΙΧ. (σ.σ. οι οδοί Κολοκοτρώνη,  Όθωνος Αμαλίας, Γούναρη και Κορίνθου θα είναι ανοικτές). 

Παράλληλα ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων έχει αναλάβει να δώσει χρώμα και ζωντάνια στη γιορτή, δημιουργώντας μικρές και μεγαλύτερες εστίες πολιτισμού. Μουσική, χρώματα και χορός από σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού, συγκροτήματα και καλλιτέχνες της πόλης μας θα δώσουν το σύνθημα για μια γιορτή από τις 10 το πρωί έως και το απόγευμα.  Μια πανσπερμία μουσικών από διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα έχουν εγκατασταθεί σε επιλεγμένα σημεία του ιστορικού κέντρου, θα παίζουν από το πρωί, ενώ στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη εικαστικό δρώμενο με την συμμετοχή των πολιτών.

Ταυτόχρονα η Μπάντα του Δήμου Πατρέων περιδιαβαίνοντας τους δρόμους του ιστορικού κέντρου, θα παιανίζει τραγούδια και μουσικές δίνοντας το δικό της μοναδικό χρώμα στις εκδηλώσεις.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου