Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Θεματικά πάρκα στην Ευρώπη - EFTELING - KAATSHEUVEL, ΟΛΛΑΝΔΙΑ.




Τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες πέρασαν πέρυσι από τον «Κόσμο των θαυμάτων», όπως αυτοσυστήνεται το υπέροχο Efteling, το θεματικό πάρκο της Ολλανδίας που ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους σχεδόν 60 χρόνια - θα γιορτάσει τα γενέθλιά του το Μάιο του 2012. Εντός του, ολοκαίνουργιος πόλος έλξης το Raveleijn, μια μυστηριώδης πόλη με ζωντανά άλογα και ιππότες, ενώ πέντε παιδιά-πρωταγωνιστές αναζητούν τρόπους να αποσπάσουν τις μαγικές δυνάμεις του «κακού» δυνάστη. Το ανθρωπόμορφο Δέντρο των Παραμυθιών, ύψους 13 μέτρων, αφηγείται ιστορίες με ξωτικά. Στη δε τρισδιάστατη μινιατούρα πόλης συνολικού μήκους 60 μέτρων(!), το Diorama, οι κάτοικοι ζωντανεύουν μέσα από ήχους και φωτισμούς, ενώ εσείς νιώθετε μπροστά τους γίγαντες. Μοναδικό το ταξίδι με ποταμόπλοιο στην «Απαγορευμένη Πόλη» από τις «Χίλιες και μία νύχτες» αλλά και η εξάλεπτη πτήση στον κόσμο των ξωτικών, το Droomvlucht, είναι από τις δημοφιλέστερες ατραξιόν του πάρκου.


ΩΡΑΡΙΟ: Καθημερινά 10.00-18.00.
ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 32 ευρώ (29/8-31/12), 34 ευρώ (11/7-28/8).
ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Από Αμστερνταμ με τρένο μέχρι Tilburg, ενώ υπάρχει και απευθείας σύνδεση με λεωφορείο για Kaatsheuvel (συνολική διαδρομή περίπου 2 ώρες).
ΔΙΑΜΟΝΗ: Υπάρχει το Efteling Hotel, αλλά και το Πάρκο Διακοπών Efteling Village Bosrijk, που περιλαμβάνει αγροτόσπιτα και δύο κυρίως κτίσματα με διαμερίσματα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.efteling.com

 ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου