Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ιδρύεται το πρώτο παράρτημα ελληνικού πανεπιστημίου στο εξωτερικό

Γεγονός αναμένεται να αποτελέσει, καθώς και να ξεκινήσει τη λειτουργία του την επόμενη χρονιά, το πρώτο παράρτημα ελληνικού πανεπιστημίου στο εξωτερικό. Πρόκειται για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο σε συνεργασία με την εταιρία Hail Agriculture, ιδρύει παράρτημα στο Ντουμπάι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Οι άνθρωποι της Hail θέλουν να ξεκινήσουμε το Σεπτέμβριο. Είμαστε αισιόδοξοι. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για το πανεπιστήμιό μας», αναφέρει στην «Καθημερινή» ο Κωνσταντίνος Φεγγερός, πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Το παράρτημα θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Dubai Knowledge Village, όπου έχουν ήδη δικά τους παραρτήματα και ερευνητικά κέντρα, φημισμένα πανεπιστήμια όπως το Γέιλ και η Σορβόνη. Το πτυχίο θα αναγράφει Agricultural University of Athens in Dubai.


H βιοτεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης και της νανοτεχνολογίας, με εφαρμογές που σχετίζονται με τη συντήρηση ή την ποιότητα των τροφίμων, η ανθοκομία καθώς οι εισαγωγές σε φυτά και άνθη και η κτηνοτροφία, με έμφαση στην εκτροφή της... καμήλας, είναι μεταξύ των γνωστικών αντικειμένων που θα διδάσκονται στο αραβικό παράρτημα του Γεωπονικού.

Πηγή: Ζούγκλα
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου