Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Η κοπάνα του Σκανδαλούλη: Μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση για παιδιά δημοτικού πετάει ελεύθερα στο διαδίκτυο από τις Εκδόσεις Σαΐτα


Αγαπημένοι μου αναγνώστες, σας παρουσιάζω το δώρο μου στην ανθρωπότητα, χιχιχι!
Μην τρομάζετε, δεν έσωσα ακόμα τον κόσμο. Απλώς άφησα τη θεατρική παράσταση, της οποίας το σενάριο έγραψα πριν από κάποιο καιρό, να πετάξει ελεύθερη στο διαδίκτυο μέσα από τις Εκδόσεις Σαΐτα. 

Πρόκειται για την Κοπάνα του Σκανδαλούλη, που την έγραψα για να παρουσιάσω το Πολιτιστικό Πρόγραμμα που είχα δουλέψει με τα παιδιά της Α΄ τάξης του 60 Δημοτικού Σχολείου Πάτρας που είχε τίτλο "Μια φορά κι έναν καιρό" και ασχολείτο με το παραμύθι στην τάξη. 
 


Τίτλος: Η κοπάνα του Σκανδαλούλη
Συγγραφέας: Δήμητρα Μυλωνάκη
ISBΝ: 978-618-80220-4-1

Συντελεστές
Εικονογράφηση-εξώφυλλο: Διονυσία Μυλωνάκη
Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη
Σύντομη περίληψη
Ο Σκανδαλούλης είναι ένα αφράτο αγόρι, που δυο πράγματα του αρέσουν πολύ: το φαγητό και οι σκανδαλιές. Αισθάνεται πολύ περιορισμένος μέσα στην τάξη του σχολείου και αποφασίζει να κάνει την κοπάνα της ζωής του. Ξεκινάει έτσι ένα ταξίδι παρασύροντας μαζί του τον αγαπημένο του φίλο Μπιρμπιλή, που τον ακολουθεί σ’ αυτήν την περιπέτεια.

Τα δυο παιδιά αφήνουν πίσω το σχολείο και φτάνουν στο δάσος των παραμυθιών. Τίποτα όμως δεν πάει όπως τα σχεδίασε ο Σκανδαλούλης και όλα δείχνουν ότι οι δυο άτακτοι μικροί θα πληρώσουν ακριβά την κοπάνα τους αυτή. Μα, μήπως το σχολείο έχει τελικά μεγαλύτερη αξία από αυτή που νόμιζαν τα δυο άμυαλα παιδιά; Θα καταφέρουν οι δυο φίλοι, να βγουν από τη δύσκολη θέση ή ο κόσμος των παραμυθιών θα γίνει ο εφιάλτης της ζωής τους;

Μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση για παιδιά των πρώτων και μεσαίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Νοέμβριο του 2012.
 
Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 4,90 MB)
Διαβάστε το σε μορφή εικονικού βιβλίου, χωρίς να κατεβάσετε το αρχείο:
Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των Εκδόσεών μας, ταξιδεύει ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons 


 (Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

4 σχόλια:

 1. Καλή σας μέρα,
  σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά σας. έχω ήδη κατεβάσει το βιβλίο και ήθελα να ρωτήσω μήπως έχετε στη διάθεσή σας dvd από τη μουσικοχορευτική παράσταση που ανεβάσατε, το οποίο έναντι τιμήματος θα μπορούσατε να με προμηθεύσετε. Επίσης, σκέφτεστε μήπως να ανεβάσετε την παράσταση σε άλλη πόλη, πχ. στην Τρίπολη, όπου και μένω?

  Σας ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή αναγνώστρια, η μουσικοχορευτική παραμυθοσαλάτα που έγραψα παίχτηκε από τους μαθητές μου, τους οποίους σκηνοθέτησα εγώ, πριν από 4-5 χρόνια. Δεν ασχολούμαστε λοιπόν επαγγελματικά με το θέατρο. Μπορείτε όμως να την ανεβάσετε και εσείς με τους μαθητές σας στο δικό σας σχολείο. Μαθαίνεται πολύ εύκολα από τα παιδιά και δεν παρουσιάζει καμία δυσκολία στα σκηνικά και στην σκηνοθεσία. Όσο για τη μουσική κάπου τα έχω τα κομμάτια. Αν μου δώσετε λίγο χρόνο, θα ψάξω να τα βρω και θα τα ανεβάσω αργότερα εδώ σε μορφή mp3.
   Mυλωνάκη Δήμητρα

   Διαγραφή
 2. Μπράβο, εύγε, ζήτω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γιατί όχι έντυπο ρε παιδιά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή