Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η κατάθλιψη «χτυπά» και παιδιά

 
Η κατάθλιψη δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Σύμφωνα με την Γερμανική εταιρεία για το παιδί και την εφηβική Ψυχιατρική, Ψυχοσωματική και Ψυχοθεραπεία (DGKJP), η κατάθλιψη «χτυπά» παιδιά και εφήβους.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η κατάθλιψη στην προσχολική και πρωτοβάθμια σχολική ηλικία, μπορεί να εκδηλωθεί ως έλλειψη κινήτρων, φόβο για τα νέα καθήκοντα και ως απομάκρυνση από τους φίλους. Τα παιδιά σε μικρή ηλικία που πάσχουν από κατάθλιψη, ειδικότερα, μπορεί να εμφανίσουν μεγαλύτερη εγγύτητα προς τη μητέρα τους.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι και σωματικά όπως οι πόνοι στο στομάχι ή οι πονοκέφαλοι.

Εάν αυτά τα συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από δύο εβδομάδες, οι γονείς θα πρέπει να μεταφέρουν το παιδί τους σε ένα γιατρό, ο οποίος θα ελέγξει αν η αιτία των συμπτωμάτων είναι φυσική.

Οι έφηβοι υποφέρουν πιο συχνά από κατάθλιψη από ότι τα παιδιά σε μικρότερες ηλικίες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία στον ύπνο και απώλεια της όρεξης. Αν ένας έφηβος χάσει πολύ βάρος, ή είναι πολύ κυκλοθυμικός και ίσως έχει τάση στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της κατάθλιψης.

Πηγή:  enikos.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου