Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Παραγωγή πρωτοσέλιδου εφημερίδας

Η παραγωγή πρωτοσέλιδου εφημερίδας είναι μια πολύ δημιουργική δραστηριότητα που μπορεί άνετα να ενταχθεί στη Φιλαναγνωσία. Οι μαθητές διδάσκονται πώς στήνεται και σχεδιάζεται το πρωτοσέλιδο, πώς πρέπει να είναι η εμφάνιση του τίτλου, ποιο το ύφος των τίτλων των κυρίως άρθρων (συνήθως ελλειπτικές προτάσεις), τις λεζάντες των φωτογραφιών, το ύφος και την παρουσίαση των άρθρων. Η εργασία είναι ομαδική και ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και το χρόνο που διαθέτετε μπορείτε να την ολοκληρώσετε γράφοντας ολόκληρα τα άρθρα στο πρωτοσέλιδο ή απλώς τις λεζάντες των φωτογραφιών. 

 Στην παρακάτω παρουσίαση μπορείτε να διαβάσετε τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που δημιούργησαν οι μαθητές μου της Γ2 τάξης του 60 Δημοτικού Σχολείου Πάτρας σχετικά με το μήλο της Έριδας και τον Τρωικό Πόλεμο. Τα πρωτοσέλιδα δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της Φιλαναγνωσίας διαβάζοντας το βιβλίο της Beatrice Bottet "Ο Πάρης και το μήλο της Έριδας" (εκδόσεις Σαββάλας) και του Πολιτιστικού Προγράμματος "Οι θεοί του Ολύμπου", που πραγματοποιεί τη φετινή χρονιά το τμήμα αυτό. 
 
Η παρουσίαση έχει δημιουργηθεί με το online πρόγραμμα Prezi, ένα πολύ ενδιαφέρον online πρόγραμμα. Αν δεν το ξέρετε, δοκιμάστε το. Είναι δωρεάν. Προσφέρει διάφορα πρότυπα, είναι εύκολο και δημιουργεί πρωτότυπες παρουσιάσεις.   

Για να διαβάσετε τα κείμενα απλώς πατήστε τα βελάκια. Αν πατήσετε το σπιτάκι θα επιστρέψετε στην αρχή. Μπορείτε να χειριστείτε την παρουσίαση και με τα βελάκια δεξιά αριστερά στο πληκτρολόγιό σας. Mε τη ροδέλα του ποντικιού μπορείτε να πλησιάσετε όσο θέλετε. Αν ξαναπατήσετε το βελάκι εμπρός ή πίσω θα βρεθείτε εκεί που ήσασταν πριν. 
 
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου