Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Φτιάξτε σταυρόλεξα στο crosswordpuzzlegames.com που συμπεριφέρονται στο Word ως πίνακες

Λοιπόν, αγαπημένοι μου αναγνώστες, θα σας γνωρίσω σήμερα μια ιστοσελίδα όπου μπορείτε γρήγορα και εύκολα να φτιάξετε εσείς ή οι μαθητές σας σταυρόλεξα. Είναι η crosswordpuzzlegames και δεν χρειάζεται καν να εγγραφείτε. Είναι ιδιαίτερα φιλική στους μαθητές, υποστηρίζει τα Ελληνικά και το πιο σημαντικό το σταυρόλεξο που σου προσφέρει συμπεριφέρεται μπορείς να το επεξεργαστείς μετά στο WORD! 

Και εξηγώ: η ιστοσελίδα σου παρέχει δύο στήλες, μία όπου γράφεις τη λέξη και μία όπου γράφεις τον ορισμό. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν έχει σημασία πώς θα γράψεις τη λέξη, γιατί έτσι κι αλλιώς στο τέλος δε θα φαίνεται. Έχει σημασία όμως πώς θα γράψεις τον ορισμό (με κεφαλαία, ή πεζά, με τόνους ή τελείες κλπ.). Μπορείς να βάλεις μέχρι 20 λέξεις.


Όταν θα είσαι έτοιμος πατάς στο τέλος των στηλών το κουμπί 
και το σταυρόλεξό σου έχει δημιουργηθεί. 

Τώρα επιλέγεις σταυρόλεξο και ορισμούς σέρνοντας το ποντίκι επάνω και κάνοντάς τα όλα μπλε. Πατάς δεξί κλικ και κάνεις αντιγραφή.


Ανοίγεις ένα αρχείο Word και κάνεις επικόλληση. Το σταυρόλεξό σου έρχεται στο Word ως πίνακας, που όμως δεν έχει περίγραμμα. Αυτό που μένει να κάνεις είναι να πατήσεις πάνω στο σταυρόλεξο δεξί κλικ, να ζητήσεις ιδιότητες πίνακα, περιγράμματα και σκίαση, όλα, ΟΚ.
Διόρθωσε τα Αγγλικά με Ελληνικά και ότι άλλο λάθος μπορεί να έχεις κάνει.

Εμένα τα παιδιά μου (Γ΄ τάξη) σήμερα στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος "Οι θεοί του Ολύμπου" φτιάξανε μόνα τους, ακολουθώντας τις ίδιες γραπτές οδηγίες που έδωσα παραπάνω, το σταυρόλεξο των θεών με πολύ μεγάλη ευκολία. Δείτε το σταυρόλεξο του Πέτρου και του Χρήστου. 


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

1 σχόλιο: