Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Μαθητές στην Άβυθο Αχαΐας καλλιεργούν σχολικό λαχανόκηπο!

Πρώτης τάξεως αγρότες αποδεικνύονται οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου Αχαϊας, που από τον περασμένο φθινόπωρο καλλιεργούν τον σχολικό λαχανόκηπό τους, υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους και ήδη έφτασαν σε αξιόλογη παραγωγή λαχανικών!

Ο λαχανόκηπος ξεκίνησε με πρωτοβουλία των μαθητών της Στ’ Τάξης και γρήγορα επεκτάθηκε. Χρησιμοποιήθηκε τμήμα του προαύλιου χώρου όπου προηγουμένως υπήρχε χλοοτάπητας. Έχουν φυτευτεί 18 είδη λαχανικών και έχει υπάρξει παραγωγή σε αρκετά από αυτά.

Τα καλλιεργούμενα κηπευτικά είναι: δύο είδη λάχανου, κουνουπίδι, μπρόκολο, δύο είδη μαρουλιού, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα, αρακάς, κουκιά, ρεβίθια, καρότα, σέλινο, μαϊντανός, άνηθος, κόλιανδρος, ενώ το τελευταίο είδος που φυτεύτηκε ήταν μια παραδοσιακή ποικιλία καλαμποκιού. Η καλλιέργεια είναι εντελώς βιολογική, χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Παράλληλα, τα φυτικά υπολείμματα συγκεντρώνονται για παραγωγή κομπόστ.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου Γιάννης Παπαδόπουλος και ο δάσκαλος της Στ’ τάξης Κώστας Παπακωνσταντίνου, που ξεκίνησε τις δράσεις, σημειώνουν για την προσπάθεια: «η επιτυχία των μαθητών με το λαχανόκηπο δίνει ένα απλό μήνυμα προς όλους: αν υπάρχει γη, νερό και διαθέσιμα χέρια, η παραγωγή τροφής είναι εξασφαλισμένη».

Πηγή: THE BEST
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου