Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αποτελέσματα 5ου Διαγωνισμού Ρομποτικής - H ομάδα του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας και προκρίθηκε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!

Ο 5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διεξήχθη στην Παλλήνη στις 22 Ιουνίου. Συμμετείχαν 85 σχολικές ομάδες από διάφορες πόλεις, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που κλήθηκαν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που θα αντιμετωπίζει με επιτυχία ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι η εκπαιδευτική ρομποτική είναι η εκπαιδευτική δραστηριότητα που γίνεται με την ομαδική και συνεργατική συμμετοχή των μαθητών.

Στην κατηγορία του Δημοτικού συμμετείχαν και δύο ομάδες από το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, η «Teamwork 1» και η «Teamwork 2». Παρά το υψηλό επίπεδο των ομάδων που συμμετείχαν, οι δύο ομάδες κατόρθωσαν να κατακτήσουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα! Μάλιστα ήταν οι μοναδικές των οποίων τα ρομπότ που κατασκεύασαν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους άψογα με βαθμολογία 100, το μέγιστο δυνατό βαθμό που μπορεί να επιτύχει μία ομάδα.

Έτσι η «Teamwork 1» στην κατηγορία Δημοτικού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας από 15 έως 17 Νοεμβρίου. Στην κατηγορία Γυμνασίου θα μας εκπροσωπήσει το Ράλλειο Θηλέων Πειραιά, στην κατηγορία Λυκείου το Π. Π. ΓΕ.Λ. Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και στην κατηγορία OPEN μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση. Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (15-17/11/2013) θα συναντηθούν μαθητές από 45 χώρες από όλο τον κόσμο.

Εμείς δεν έχουμε παρά να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους μαθητές του "δικού" μας 44ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και στο δάσκαλό τους κ. Βοβό Ανέστη, που εθελοντικά προετοίμασε τις ομάδες και τις στήριξε στο δύσκολο αυτό έργο. Δίνουμε βέβαια, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους συναδέλφους που αφιέρωσαν χρόνο, κόπο, ιδέες και κέφι. ΜΠΡΑΒΟ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Μάθετε πώς δούλεψαν και πώς προετοιμάστηκαν οι ομάδες του 44ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας  ΕΔΩ.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου