Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Νεφροπαθής επιβιώνει επί 13 χρόνια χάρη σε αυτοσχέδιο μηχάνημα αιμοκάθαρσης.

Ο Χριστός και η Παναγία! Αγαπημένοι μου αναγνώστες, τι να πει κανείς. Όταν η θέληση για ζωή είναι μεγάλη, ακόμα και αν δεν υπάρχουν χρήματα ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο! 


Τρεις φορές την εβδομάδα, ο Hu Songwen κάθεται σε μια μικρή τουαλέτα στο σπίτι του σε μια αγροτική πόληστην  ανατολική Κίνα και βάζει φωτιά  στο σπιτικό μηχάνημα αιμοκάθαρσής του. Ο Χου, ο οποίος πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια, κατασκεύασε το δικό του μηχάνημα από κουζινικά σκεύη και παλιά ιατρικά εργαλεία, αφού δεν μπορούσε πλέον να ανταπεξέλθει στα μεγάλα νοσήλια.
 



Ήταν φοιτητής, όταν διαγνώστηκε το 1993 με νεφρική ανεπάρκεια, το οποίο σημαίνει ότι τα απόβλητα δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το αίμα του. Υποβλήθηκε σε θεραπεία αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο, αλλά ξέμεινε από αποταμιεύσεις μετά από έξι χρόνια. Η μόνη λύση που του απέμενε για να μπορέσει να επιβιώσει ήταν να φτιάξει το δικό του μηχάνημα. 

Το κόστος για κάθε θεραπεία στο σπίτι είναι μόνο 60 γιουάν (£ 6), το οποίο είναι 12 τοις εκατό του ποσού που θα έπρεπε να πληρώνει στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι ο Hu κινδυνεύει από σοβαρή λοίμωξη και μακροπρόθεσμες επιπλοκές  επειδή κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής του αιμοκάθαρσης δεν χρησιμοποιεί αποστειρωμένο νερό.
 


Αλλά ο Χου, ο οποίος ζει με την 81 χρονών μητέρα του λέει ότι έχει περιορισμένες επιλογές. Του προσφέρθηκε βέβαια ιατρική βοήθεια από την κυβέρνηση, όταν μαθεύτηκε η ιστορία του, αλλά ο Χου την αρνήθηκε γιατί το πλησιέστερο νοσοκομείο είναι πολύ μακριά και με πολύ κόσμο.

Το υγειονομικό σύστημα της Κίνας είναι δραματικό. Παραπάνω από τους μισούς πολίτες πληρώνουν τη βασική υγειονομική περίθαλψη και τα υπόλοιπα τα βάζουν πάλι από την τσέπη τους. Όσο για τους φτωχούς πραγματικά αγωνίζονται να επιβιώσουν καλύπτοντας τεράστιους
ιατρικούς λογαριασμούς για σοβαρές παθήσεις.

Πηγή:  dailymail.co.uk
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου