Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ξεκινάει αύριο η ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Βραχνεϊκων

Yπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου ανέγερσης του νέου Δημοτικού Σχολείου Βραχνεϊκων  και αύριο το πρωί ξεκινούν οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου. 

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του  σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή των Βραχνεϊκων, που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων,  ήταν ο αντιδήμαρχος έργων κ. Βασίλης Λοτσάρης, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος  για θέματα της Δημοτικής Ενότητας  Βραχνεϊκων  κ. Γιώργος Σιγαλός και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βραχνείκων κ. Γιάννης Παπαχρονόπουλος. 

Το παλαιό Δημοτικό σχολείο Βραχνεΐκων επλήγη  από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 και κρίθηκε κατεδαφιστέο.

Έως και σήμερα οι ανάγκες στέγασης των μαθητών καλύπτονται από προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας οι οποίες δεν καλύπτουν τις ανάγκες ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου. 

Το σχολείο που θα ανεγερθεί θα είναι δυναμικότητας  300 μαθητών και θα αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, 2 εργαστήρια, αίθουσα πληροφορικής κ.α.  Θα κατασκευαστεί ως τριώροφο κτίριο εμβαδού περίπου 3000 τ.μ. στην θέση του παλαιού σεισμοπλήκτου Δημοτικού. 



Το τελικό παραδοτέο έργο θα αποτελείται από το κτίριο διδασκαλίας  με όλες τις προβλεπόμενες εγκαταστάσεις ( ηλεκτρικές , υδραυλικές κλπ) και από  την διαμόρφωση του αύλειου χώρου (περιφράξεις, χώρους άθλησης, κλπ). 

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται  σε 4.400.000,00 € και χρηματοδοτείται  από το ΕΣΠΑ.

Απευθυνόμενος στην ανάδοχο του έργου  κ. Τσαουρδά, ο Δήμαρχος της Πάτρας ζήτησε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να παραδοθεί το έργο έγκαιρα, και αν είναι  δυνατόν νωρίτερα από τις προθεσμίες καθώς πρόκειται για ένα σχολείο που έχουν ανάγκη οι μικροί μαθητές  για να έχουν ασφάλεια και ένα δημιουργικό, φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.

Πηγή: ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου