Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Θερίζει η φτώχεια στην πόλη μας - 1.500 οικογένειες στην Τράπεζα Τροφίμων

Η φτώχεια θερίζει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της τράπεζας τροφίμων του Δήμου Πατρέων όπου μέσα σε ένα χρόνο έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των οικογενειών που έχουν απευθυνθεί προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα αγαθά.

Από τα Χριστούγεννα του 2012 έως τα Χριστούγεννα του 2013 ο αριθμός των οικογενειών που βιώνουν τη φτώχεια εκτινάχθηκε από τις 800 στις 1500.

Στα όσα συνοδεύουν την φτωχοποίηση της τοπικής κοινωνία και το γεγονός, ότι οικογένειες που τροφοδοτούσαν επί χρόνια την τράπεζα τροφίμων προκειμένου να  υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυση απόρων σήμερα απευθύνονται αυτές στην τράπεζα για να εξασφαλίσουν λίγες ποσότητες αγαθών!!!

Την ίδια ωρα οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και σε ότι αφορά την κατακόρυφη άνοδο των συσσιτίων καθώς από 40 μερίδες που διανέμοντο πέρυσι  φέτος ο αριθμός τους  έχει φτάσει στις 150 ημερησίως.

Αναλυτικότερα,σύμφωνα με  το patrastimes.gr η  Τράπεζα Τροφίμων θα διανείμει  φέτος τρόφιμα σε περισσότερες  από 1.300 άπορες οικογένειες καθώς και σε 150 με 200 οικογένειες που ζητούν βοήθεια και δεν είναι εγγεγραμμένες ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα στοιχεία εγγραφής. Σε αυτές τις οικογένειες η αρωγή θα είναι λιγότερη καθώς η Τράπεζα Τροφίμων δεν θα αφήσει κανέναν με «άδεια» τα χέρια.

Πέρυσι είχαν διανεμηθεί τρόφιμα σε 800 περίπου οικογένειες γεγονός που συμβάλει στην αύξηση σημαντικού ποσοστού των άπορων οικογενειών για την Πάτρα.

Οι προσφορές που δόθηκαν για φέτος είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με άλλες χρονιές καθώς πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που πλέον δεν μπορούσαν να συμβάλουν το ίδιο με τις προηγούμενες χρονιές. Πολλά είδη συγκεντρώθηκαν από εκδηλώσεις καθώς και από προσφορές μεγάλων επιχειρήσεων της Πόλης. Τα προϊόντα  αποτελούν προϊόντα μακράς διάρκειας γάλα, ζυμαρικά, ντοματοπολτοί, ζάχαρη, όσπρια και λάδι. Το κρέας που θα δοθεί για φέτος θα είναι γαλοπούλα και οι ποσότητές αφορούν τα μέλη ανά οικογένεια τα οποία έχουν εγγραφεί.

Την ίδια ώρα σοκάρει η διαπίστωση πως οικογένειες που πριν από τρία περίπου χρόνια ασκούσαν αρωγή στην Τράπεζα Τροφίμων με μεγάλες προσφορές για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,  πλέον ανήκουν στην κατηγορία των άπορων οικογενειών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αίσθηση στην Πάτρα προκαλεί και το φαινόμενο με τα συσσίτια καθώς από τις 40 μερίδες φαγητού που είχαμε για τον Μάιο του 2013 πλέον ο αριθμός «ακουμπάει» και ξεπερνάει τις 150 μερίδες.

Τέλος το προσωπικό του συσσιτίου της Αγίας Σοφίας σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου θα προσφέρει 200 με 250 μερίδες για τις άπορες οικογένειες και τους άστεγους.

Η τράπεζα τροφίμων καθώς και τα συσσίτια του Δήμου Αχαΐας βρίσκονται δίπλα στους άπορους με τη διανομή τροφίμων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Η διανομή τροφίμων από την Τράπεζα ξεκίνησε χθες 19 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

Πηγή: ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου