Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Όταν οι εκπαιδευτικοί είναι όμηροι των αξιολογήσεων



Η ετήσια θεατρική παράσταση νηπιαγωγείου της Νέας Υόρκης ακυρώθηκε γιατί τα παιδιά θα έπρεπε "να συνεχίσουν να εργάζονται και να διαβάζουν για να προετοιμαστούν για το Πανεπιστήμιο και την μελλοντική τους καριέρα"! Ναι, δεν είναι φάρσα, πρόκειται για την επίσημη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.



Η απόφαση κοινοποιήθηκε στους γονείς των παιδιών του νηπιαγωγείου με επιστολή που εστάλη από την Ellen Best-Laimit, την επικεφαλής του Harley Avenue Primary School που βρίσκεται στο Elwood της Νέας Υόρκης.

Συνυπογράφουν τέσσερις καθηγητές του νηπιαγωγείου, οι οποίοι κάνουν λόγο για "χάσιμο πολύτιμου χρόνου".

Η θεατρική παράσταση ήταν προγραμματισμένη να "ανέβει" στις 14 και 15 Μαΐου, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Μία μητέρα που έλαβε την επιστολή έγραψε στο Facebook ότι οι γονείς πληροφορήθηκαν πρόσφατα ότι το θεατρικό θα ακυρωνόταν, κάτι που τους δυσαρέστησε μιας και θα είχαν την ευκαιρία να δουν τα παιδιά τους να παίζουν στο τέλος του σχολικού έτους.

Η Washington Post που δημοσίευσε την είδηση, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους του σχολείου χωρίς όμως επιτυχία. Τελικά, μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, έλαβε ένα απαντητικό mail το οποίο ανέφερε:

"Ναι, το γράμμα των καθηγητών προς τους γονείς είναι αυθεντικό. Οι καθηγητές του Harley Avenue Primary School  πιστεύουν ότι αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για το καλό των μαθητών. Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι περισσότερο, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον".

"Είμαστε υπεύθυνοι για την προετοιμασία των παιδιών για το κολέγιο και την καριέρα με την πολύτιμη δια βίου μάθηση και ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για αυτούς για να γίνουν ικανοί αναγνώστες , συγγραφείς, και λύτες προβλημάτων. Ξέρουμε ότι η απόφαση μας δεν θα ικανοποιήσει τους πάντες, αλλά έγινε έχοντας κατά νου το καλό των μαθητών μας", αναφέρει η επιστολή επιγραμματικά.

Στην ουσία, η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος στις ΗΠΑ, καθιστά τη ζωή των καθηγητών δυσκολότερη μιας και αξιολογούνται συνεχώς κατά τη διάρκεια της χρονιάς με επαναλαμβανόμενα τεστ και κρίνονται από τον βαθμό ετοιμότητας των μαθητών τους. Προφανώς, για να κερδίσουν χρόνο έναντι της τελικής αξιολόγησης, αποφάσισαν να ακυρώσουν και την θεατρική παράσταση για να είναι έτοιμα τα παιδιά όσο το δυνατόν καλύτερα για το τελικό τεστ από το οποίο κρίνεται και η δουλειά των υπεύθυνων του σχολείου.

Το γράμμα:




"April 25, 2014
Dear Kindergarten Parents and Guardians,
We hope this letter serves to help you better understand how the demands of the 21st century are changing schools, and, more specifically, to clarify, misperceptions about the Kindergarten show. It is most important to keep in mind is [sic] that this issue is not unique to Elwood. Although the movement toward more rigorous learning standards has been in the national news for more than a decade, the changing face of education is beginning to feel unsettling for some people. What and how we teach is changing to meet the demands of a changing world.
The reason for eliminating the Kindergarten show is simple. We are responsible for preparing children for college and career with valuable lifelong skills and know that we can best do that by having them become strong readers, writers, coworkers and problem solvers. Please do not fault us for making professional decisions that we know will never be able to please everyone. But know that we are making these decisions with the interests of all children in mind.
Sincerely,
Ellen Best-Laimit"

Πηγή:  http://news247.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου