Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Μαθήματα αντι-πνιγμού σε δημοτικό σχολείο



Περίπου 70 μαθητές του δημοτικού σχολείου Qianzhizhuang της επαρχίας Henan στην Κίνα συμμετείχαν πρόσφατα σε ένα μάθημα αντι-πνιγμού!!! Το μάθημα έγινε στην αυλή του σχολείου με απόλυτη πειθαρχία και οι δάσκαλοι χρησιμοποίησαν μεγάλες λεκάνες γεμάτες νερό.

  
Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται κοντά σε ένα ποτάμι όπου τα παιδιά παίζουν συχνά για να δροσιστούν, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Οι δάσκαλοι βρήκαν πολύ καλή την ιδέα να βιώσουν τα παιδιά το αίσθημα το πνιγμού σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, για να μάθουν έτσι να μην διακινδυνεύουν και να προσέχουν όταν πλησιάζουν το ποτάμι.
  
Αν και κάποιοι μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος γελούσαν, υπήρξαν κάποιοι άλλοι που δεν το διασκέδασαν καθόλου και αυτό συζητήθηκε αρκετά από τους Κινέζους δημοσιογράφους. Ο εκπρόσωπος του σχολείου δήλωσε  ότι το σχολείο ελπίζει ότι αυτό το είδος της άσκησης θα κάνει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους όταν παίζουν κοντά σε νερό και θα τους αποτρέψει από το να μπαίνουν μόνοι τους στο ποτάμι. 



Πηγή:  http://singaporeseen.stomp.com.sg
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου