Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Καλό παράδεισο, συνάδελφε.....

Το μεγαλείο της προσωπικότητας ενός ανθρώπου με πολυσχιδή προσφορά στην τοπική κοινωνία, αλλά και στον εκπαιδευτικό χώρο, αναδείχτηκε περίτρανα με τη δωρεά οργάνων με την οποία και έπεσε η «αυλαία» ενός σπουδαίου δασκάλου και ενεργού πολίτη.


Συγκινητική η απόφαση της οικογένειας του άτυχου εκπαιδευτικού, Σπύρου Μαρίνη, ο οποίος άφησε προχθές το απόγευμα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μετά από γενναία μάχη που έδωσε να κρατηθεί στη ζωή, όταν πριν από περίπου μία εβδομάδα ανασύρθηκε αναίσθητος από την παραλία του Ακταίου στο Ρίο.

ΑΞΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ο Σπύρος Μαρίνης ήταν Καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Επί πολλά χρόνια υπηρέτησε και ως Διευθυντής στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αχαΐας, για το οποίο έδωσε «μάχες», τόσο για τη στελέχωσή του με επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και για την επίλυση του στεγαστικού του προβλήματος. Ανέδειξε τη σπουδαιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για άτομα με αναπηρία, υπήρξε άνθρωπος δραστήριος, με συμμετοχή σε δεκάδες επιστημονικές ημερίδες και εκδηλώσεις. Οι συνάδελφοι του Σπύρου Μαρίνη, μιλούν για έναν άξιο εκπαιδευτικό που τίμησε τον χώρο της εκπαίδευσης, τον οποίο και υπηρέτησε με ήθος, σθένος και δυναμισμό. Όπως επισημαίνουν, ο εκλιπών άφησε την σφραγίδα του, αλλά και μία σπουδαία παρακαταθήκη ως Διευθυντής στο Ειδικό Σχολείο Πατρών, αγωνιζόμενος για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων του συγκεκριμένου σχολείου.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
Πάντα δραστήριος ο Σπύρος Μαρίνης, είχε ενεργό ρόλο και παρουσία, τόσο στα αθλητικά, όσο και στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της Πάτρας, αλλά και της αγαπημένης, ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κλειτορίας Καλαβρύτων.

Ο Σπύρος Μαρίνης έγινε γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από την κοινωνική δραστηριότητα που ανέπτυξε όλα αυτά τα χρόνια. Επί σειρά ετών, διετέλεσε Πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου της συνοικίας Μακρυγιάννη και προσπαθούσε για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, ενώ ήταν εκ των εμπνευστών των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μακρυγιάννεια» που «τόνωσαν» την περιοχή. Ήταν μέλος του Συλλόγου Κλειτορολευκασίων Πάτρας, όπως επίσης, και του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου.

Επίσης, θέλοντας και εμπράκτως να αποδείξει το ενδιαφέρον για τον τόπο του, ο Σπύρος Μαρίνης είχε ασχοληθεί και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, το 2010 ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό του νυν Δημάρχου Καλαβρύτων, Γιώργου Λαζουρά στη Δ.Ε. Κλειτορίας.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Άνθρωπος της προσφοράς, ακόμη και με τον θάνατο του, προσέφερε ελπίδα, καθώς η σύζυγος του Δώρα Κουτρουμάνη και τα παιδιά του, Θανάσης και Παναγιώτα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Σπύρου, αποφάσισαν να δωρίσουν ζωτικά όργανα.

Συγκεκριμένα, ο αγαπητός καθηγητής δίνει ζωή σε δύο συνανθρώπους μας καθώς τα νεφρά του ήδη βρίσκονται στη διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμόσχευσης προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε πάσχοντες.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ
Σήμερα στις 11 το πρωί, συγγενείς και φίλοι θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στο Σπύρο Μαρίνη, από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Μακρυγιάννη Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Κλειτορίας Καλαβρύτων.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Ιδρυμα "Κιβωτός της Αγάπης".

Πηγή: http://www.dete.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου