Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με το τρένο

To Arlanda Express είναι ένα τρένο φιλικό προς το περιβάλλον που συνδέει το αεροδρόμιο Αρλάντα με την πόλη της Στοκχόλμης, απόσταση περίπου 45. χιλ. Έχει δρομολόγια επί 24ώρου βάσεως και εσωτερικά μοιάζει με αεροπλάνο! Μέχρι και οθόνες έχει που πληροφορούν τον επιβάτη για την ταχύτητα και την εξωτερική θερμοκρασία. Πιάνει τα 205-210 χιλ. την ώρα, φτάνει στον προορισμό του μέσα σε 20 λεπτά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είχαν βουλώσει τα αυτιά μας!!! Ένα τέτοιο τρένο σε πόση ώρα θα έκανε την απόσταση Αθήνα - Θεσσαλονίκη; Αν και μαθαίνω ότι η ΕΡΓΟΣΕ έχει νέο φιλόδοξο σχέδιο!


Νέα δεδομένα για τους επιβάτες των τρένων φέρνει η στόχευση της ΕΡΓΟΣΕ για μείωση της διάρκειας του ταξιδιού Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες.

Το νέο σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να είναι έτοιμο το 2017, ενώ το Σάββατο υπεγράφη η σύμβασης για «Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας» από την ΕΡΓΟΣΕ και την Κοινοπραξία Τομή ΑΒΕΤΕ - Alstom Transport SA.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 41.297.174,41 ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του έργου, θα γίνει ανάταξη και αποκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης- τηλεδιοίκησης, προκειμένου αυτά να επανέλθουν στην καλή λειτουργική τους κατάσταση αλλά και αναβάθμιση μέσω προσθήκης νέων λειτουργιών.


Παράλληλα, θα εγκατασταθεί καλώδιο οπτικών ινών, θα προστατευθούν οι καλωδιώσεις χαλκού από κλοπές-δολιοφθορές, θα αναβαθμιστούν οι σταθμοί μεταξύ Οινόης-Δαύλειας και μεταξύ Δομοκού-Λάρισας καθώς και η γραμμή Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, στο τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας και Γαλλικού.

Πηγή: http://www.athensvoice.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου