Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Έκθεση για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Μουσείο Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), με αφορμή την 28η Οκτωβρίου 1940 διοργανώνει έκθεση με εφημερίδες και έντυπο υλικό από τον Ελληνοιταλικό πόλεμο και τη γερμανική κατοχή.

Μέσα από τις εφημερίδες της εποχής ξεδιπλώνονται τα πολεμικά γεγονότα, οι συνθήκες διαβίωσης, η δύσκολη καθημερινότητα και το αληθινό πρόσωπο του κατακτητή.

Στόχος του μοναδικού στο είδος του -πανελλαδικά- Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, είναι να φέρει εγγύτερα τους πολίτες με τα ιστορικά εκθέματα που διαθέτει.

Η συγκεκριμένη δράση του Δ.Σ. του Μουσείου Τύπου έχει κύριους αποδέκτες τους μαθητές των σχολείων, οι οποίοι καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση για να δουν και να θαυμάσουν ορισμένα από τα σημαντικότερα τεκμήρια που διαθέτει ο πολιτιστικός φορέας της ΕΣΗΕΠΗΝ.


Η έκθεση θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 15/10/2012 στο χώρο του Μουσείου Τύπου στην οδό Μαιζώνος 200. Ραντεβού για ομαδικές ξεναγήσεις μαθητών στο τηλέφωνο 2610 310488, καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9.00 ως τις 13.00 (υπεύθυνη κα. Κατερίνα Τσίρου).

Πηγή: http://www.pelop.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου