Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Παράδοση παραλαβή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας. Συνέντευξη τύπου

«Ανέλαβα ευθύνη το 2010. Ίσως τη χειρότερη περίοδο για τη χώρα από την περίοδο της μεταπολίτευσης. Το μέγεθος της ευθύνης ήταν μεγάλο. Δεν χωρούσε καμία έκπτωση και ολιγωρία», είπε ο παραιτηθείς από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παναγιωτόπουλος στους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη τύπου και υπογράμμισε τα εξής:


Α. Η εκπαίδευση έπρεπε να προστατευθεί με κάθε τρόπο για να παραμείνει στέρεος πυλώνας της κοινωνίας. Είναι προφανές ότι η εκπαίδευση έπρεπε να μείνει απ’ έξω από το κλίμα της όποιας αντιπαράθεσης γέννησε μεταξύ άλλων η κρίση. Αυτό ήταν κύριο μέλημά μου και προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν όλες οι ενέργειες και οι πράξεις μου.

Β. Έχω πει και κατά το παρελθόν και θα συνεχίσω να το υποστηρίζω ότι η εκπαίδευση είναι εθνική υπόθεση. Αφορά όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα το μέλλον της. Αφορά τη νέα γενιά. Αφορά την προσδοκία του ελληνικού λαού και την ελπίδα του για το αύριο. Σε αυτό το πλαίσιο της σκέψης είχα μόνο έναν δρόμο να βαδίσω. Χωρίς λιγοψυχία και προβληματισμό, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αυτό προσπάθησα να στείλω ως μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Προς το Υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας αυτά που αναλογούν στην τρίτη μεγαλύτερη εκπαιδευτική περιφέρεια της χώρας. Απαιτούσα τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Γ. Δεν υποχώρησα ούτε βήμα πίσω, απέναντι στις κατά περιόδους πολιτικές ηγεσίες, υποστηρίζοντας με επιχειρήματα αλλά και διαμορφώνοντας το απαραίτητο κλίμα συνεργασίας για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Το αποτέλεσμα νομίζω δεν δικαίωσε μόνο εμένα αλλά την προσδοκία της κοινωνίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Δ. Προς την κοινωνία, σε κάθε ευκαιρία και με υπεύθυνο λόγο ενημέρωνα για το σχεδιασμό αλλά και τον προγραμματισμό των δομών της διοίκησης σε σχέση με την υλοποίηση όλων των ενεργειών που στόχευαν στην υποστήριξη και λειτουργία των σχολείων.

Ε. Προς τους εκπαιδευτικούς, προσπάθησα να δημιουργήσω κλίμα συνεργασίας αλλά και να υποστηρίξω κάθε πρωτοβουλία τους και δράση τους που ικανοποιούσε το ρόλο τους αλλά και την ευθύνη τους ως «λειτουργοί» αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Ζ. Προς τους γονείς και κηδεμόνες, πάντα σε καθημερινή επαφή κατανοώντας τις αγωνίες τους αλλά και τις δικαιολογημένες απαιτήσεις τους για καλύτερη εκπαίδευση
των παιδιών τους χτίστηκε πεδίο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πολλές φορές μάλιστα αυτό αποτέλεσε για μένα ισχυρό εργαλείο στην διεκδίκηση των αιτημάτων μου.

Η. Προς τους μαθητές, εδώ θα ήθελα με σεβασμό ιδιαίτερο να τους ευχαριστήσω για την ανοχή τους και να ζητήσω συγνώμη για ότι δεν κατάφερα και ήταν στις προσδοκίες τους. Θα ήθελα να τους ευχηθώ αλλά και να τους πω ότι μπορεί να συνυπάρξει και η μάθηση αλλά και ο αγώνας για βελτίωση της σχολικής ζωής».

Εν συνεχεία ο κ. Παναγιωτόπουλος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνεργάτες του και ευχήθηκε καλή δύναμη στον αναπληρωτή του κύριο Μπαρή Θεόδωρο εκφράζοντας την επιθυμία του να γίνουν πολλά βήματα παραπέρα από αυτά που μέσα από την πορεία του κατάφερε να επιτύχει ο ίδιος για την δημόσια εκπαίδευση.

Παίρνοντας τον λόγο ο κύριος Μπαρής Θεόδωρος με την σειρά του δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι μία ιδιαιτέρως φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, δεδομένου ότι ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος έχει αφήσει ένα πολύ ισχυρό και βαθύ ίχνος στην λειτουργία της. Πρόκειται για ένα πολύτιμο μέλος της κοινωνίας μας και μπορεί να κλείνει ένας κύκλος για αυτόν αλλά είμαι σίγουρος πως θα προκύψουν νέοι σημαντικότεροι κύκλοι στην μετέπειτα πορεία του. Δεσμευόμαστε όλοι και πρώτος εγώ πως θα προχωρήσουν όλες οι πρωτοβουλίες που ήδη είχε δρομολογήσει στον τομέα της εκπαίδευσης και πως θα προσπαθήσουμε να προσχωρήσουμε και ένα βήμα παραπέρα. Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο για τα όσα προσέφερε μέχρι σήμερα στην εκπαίδευση και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια σε ό,τι επιλέξει να κάνει».


Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στο γραφείο της Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και παρέστησαν σε αυτήν ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. κ. Μάνεσης Νικόλαος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Λευτεράτος Θωμάς-Σπυρίδων, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Κιντής Τριαντάφυλλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημητρέλλος Βασίλειος, ο Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. κ. Βαλμάς Θεοφάνης καθώς και διευθυντές σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί. 

Πηγή: http://www.esos.gr/arthra/36318/den-ypohorisa-oyte-vima-piso-apenanti-stis-kata-periodoys-politikes-igesies
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου