Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Σχολεία διδάσκουν τους μαθητές τους πώς να κάνουν μασάζ

Μια νέα διδακτική προσέγγιση έχει εισαχθεί και εξαπλωθεί στα σχολεία της Αγγλίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το παιδικό στρες. Τα παιδιά από την ηλικία των πέντε διδάσκονται να κάνουν στο σχολείο μασάζ το ένα στο άλλο, σε μια νέα πρωτοβουλία που στόχο έχει να τα βοηθήσει να μάθουν πώς να χαλαρώνουν, να ενισχυθεί η  αυτοεκτίμησή τους και να ελαττωθούν τα φαινόμενα του εκφοβισμού και της σχολικής βίας.



Τα μαθήματα μασάζ διδάσκονται από ειδικούς εκπαιδευτές που επισκέπτονται τα σχολεία και διδάσκουν στα παιδιά πώς να κάνουν μασάζ. Ύστερα οι μαθητές εξασκούνται ο ένας πάνω στον άλλον. Οι γονείς είναι πολύ θετικοί απέναντι στο μάθημα και δίνουν την άδειά τους για την πρακτική εξάσκηση των παιδιών. Τα μαθήματα γίνονται σε δεκαπενθήμερη βάση σε παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 13. Το μασάζ έχει δείξει ότι μειώνει το στρες και βοηθά τα παιδιά να συγκεντρωθούν στο σχολείο και να κοιμούνται καλύτερα το βράδυ.

Το μασάζ στο Σχολικό Πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια στη Σουηδία και στον Καναδά.



Ένα από τα βρετανικά σχολεία που έχει εισαγάγει τα μαθήματα μασάζ στο πρόγραμμά του είναι το  Ardingly College, ένα δημόσιο σχολείο στο Sussex για αγόρια και κορίτσια ηλικίας μεταξύ δύο και 18 ετών. Η εκπαιδεύτρια  Mary Spink, η οποία εκτελεί το πρόγραμμα στο σχολείο, είπε: «Τα παιδιά το απολαμβάνουν πραγματικά και παραμένουν ήρεμα και  χαλαρωμένα και μετά το μάθημα.». Οι διοργανωτές του προγράμματος ισχυρίζονται ότι τα παιδιά που διδάσκονται μασάζ αισθάνονται καλύτερα, ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους και η σωματική επαφή τα κάνει να δένονται περισσότερο με αποτέλεσμα να υπάρχει μικρότερος κίνδυνος να εκδηλωθεί σχολικός εκφοβισμός.


Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2911774/Children-young-five-taught-perform-massages-school-bid-help-relax.html
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου