Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Βγάλτε Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας

Ετοιμάζεστε μέρες που ΄ναι να την κάνετε για το εξωτερικό; Μην το κάνετε έτσι απλά. Εξασφαλίστε πρώτα τα της υγείας σας βγάζοντας Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας. 

 Πρόκειται για μια δωρεάν κάρτα που σας δίνει πρόσβαση στις κρατικές παροχές υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της διαμονής σας σε οποιαδήποτε από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, υπό τους ίδιους όρους και με το ίδιο κόστος που ισχύει για τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας.

Για να προμηθευτείτε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας χρειάζεται να επισκεφτείτε το ΙΚΑ της περιοχής σας έχοντας μαζί σας το βιβλιάριο ασφάλισής σας και μια φωτοτυπία της ταυτότητάς σας. Εκεί θα συμπληρώσετε μία αίτηση, ο υπάλληλος θα κάνει τα δικά του και θα σας δώσει ένα έγγραφο που αντικαθιστά την πλαστική κάρτα και μέχρι για 30 μέρες. Η πλαστική κάρτα θα έρθει αργότερα στη διεύθυνσή σας και θα ισχύει για ένα χρόνο σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που ίσχυε μόνο για τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας. Άντε και καλό ταξίδι!


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου