Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Γνωρίστε το Ελληνικό Σχολείο Dubai και Βορείων Εμιράτων

Το Ελληνικό Σχολείο Ντουμπάι και Β. Εμιράτων είναι τμήμα ελληνικής γλώσσας αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος και λειτουργεί περισσότερο από μία δεκαετία. Σκοπός του είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στα ελληνόπουλα που ζουν στο Ντουμπάι και στα Β. Εμιράτα και η διατήρηση της ελληνικής τους ταυτότητας.
 
Φωτό: http://paulabrown.net/dubai-intl-academy
Τα μαθήματα γίνονται από Έλληνα εκπαιδευτικό, ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι με απόσπαση από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και διαδάσκει το πρόγραμμα του Υπουργείου για τους Έλληνες του εξωτερικού. Δυστυχώς στα ΗΑΕ δεν υπάρχει ολοήμερο σχολείο υπό τη μορφή της λειτουργίας των σχολείων στην Ελλάδα οπότε τα παιδιά μας μπορούν  να διαδάσκονται τα ελληνικά μία φορά την εβδομάδα στο ελληνικό σχολείο.

Τα μαθήματα είναι απογευματινά και γίνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εκτός Παρασκευής ανάλογα με το τμήμα στο οποίο εντάσσονται τα παιδιά. Τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με το επίπεδο γνώσης της ελληνικής γλώσσας και την ηλικία των παιδιών. Τα μαθήματα γίνονται στο σχολείο DUBAI INTERNATIONAL ACADEMY και στην ορθόδοξη εκκλησία του Jebel Ali  τα οποία ξεκινούν στα μέσα Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται στα μέσα Ιουνίου κάθε έτους.

Το ελληνικό σχολείο Dubai και Βορείων Εμιράτων  έχει δημιουργήσει επίσημο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στη Γενική Συνέλευση της 29ης Απριλίου 2010 με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου στην επιτέλεση του έργου του και στην οργάνωση και συντονισμό όλων των θεμάτων που μπορούν να προκύψουν στη λειτουργία του.

Το συγκεκριμένο σχολείο είναι το μοναδικό στην περιοχή που απασχολεί αποκλειστικά εκπαιδευτικούς του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μισθώνει σχολικές αίθουσες για τη διενέργεια των μαθημάτων σε διάφορα σχολεία στο Ντουμπάι. Τα τελευταία χρόνια, τα μαθήματα γίνονται στο σχολείο DUBAI INTERNATIONAL ACADEMY και στην ορθόδοξη εκκλησία του Jebel Ali, η οποία μας παραχωρεί αίθουσα.

Η φοίτηση στο ελληνικό σχολείο είναι δωρεάν, πλην ενός πολύ μικρού ποσού (εγγραφή ) που καταβάλλουν οι γονείς για να μπορέσει να καλύψει ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου εφόσον το Ελληνικό κράτος αδυνατεί να υποστηρίξει το σχολείο περαιτέρω  της αποστολής δασκάλου.


Ο Σύλλογος  Γονέων επίσης  διοργανώνει και διάφορες άλλες δραστηριότητες (εικαστικές εκδηλώσεις, κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, εκδηλώσεις για τις εθνικές επετείους κλπ.), με σκοπό να γνωριστούν τα παιδιά και οι γονείς εκτός σχολείου και να συσπειρωθεί η ελληνική κοινότητα γύρω από το σχολείο.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου