Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η προνοητικότητα ενός ανθρώπου που έσωσε τη ζωή 669 παιδιών

Μια τρομερή ιστορία που φωνάζει: "Μην κάθεστε άπραγοι. Εμπλακείτε και νοιαστείτε  για τον διπλανό σας".



9 μήνες πριν ξεσπάσει ο  Β 'Παγκοσμίους Πόλεμος, 669 παιδιά, κυρίως Εβραίοι, μεταφέρθηκαν από την Τσεχοσλοβακία στη Βρετανία και σε άλλες χώρες. Αυτό οφείλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην προνοητικότητα και τις ενέργειες μιας μικρής ομάδας ανθρώπων,  από τους οποίους ο 29-ετών τότε χρηματιστής, Nicky Winton - τώρα Sir Nicholas Winton ήταν ο διοργανωτής. Η δράση αυτή έσωσε τις ζωές αυτών των παιδιών, δεδομένου ότι οι οικογένειές τους και οι συμπολίτες τους που παρέμειναν στην Τσεχοσλοβακία χάθηκαν.

Η ιστορία έγινε γνωστή στο κοινό το 1988, όταν η σύζυγος του Sir Nicholas Winton ανακάλυψε στη σοφίτα του σπιτιού τους ένα σχετικό λεύκωμα και τη λίστα με τα ονόματα των παιδιών. Την ιστορία του παρουσίασε το BBC στην εκπομπή «Έτσι είναι η ζωή». Οι δημοσιογράφοι αναζήτησαν τα παιδιά του λευκώματος και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Περίπου 200 από αυτά απάντησαν στο κάλεσμά τους και εμφανίστηκαν στην εκπομπή κάνοντας έκπληξη στο σωτήρα τους. Μια στιγμή κορυφαία.


Ο Sir Nicholas Winton το 2003 χρίστηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ για τις υπηρεσίες προς την ανθρωπότητα για το έργο αυτό.  Ο καταπληκτικός αυτός άνθρωπος ζει ακόμα και είναι 105 ετών. ΄

Δείτε ένα καταπληκτικό βίντεο για την ιστορία του και των παιδιών που έσωσε. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου