Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Τι τρέχει με τους Οκλαχομιώτες;;;;

Είναι απίστευτο, εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται απίστευτο, αλλά στην Οκλαχόμα, λέει, σύμφωνα με ψήφισμα οι εκπαιδευτικοί από δω και πέρα θα μπορούν να πηγαίνουν στα σχολεία τους οπλισμένοι!!!! Ο μόνος τρόπος, λέει, για να προστατέψουν τα παιδιά τους, από τις επιθέσεις στα σχολεία είναι να έρχονται οι δάσκαλοι και οι επιστάτες οπλοφορώντας! Αλλά στατιστικά απ' όσο γνωρίζω οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται από ανήλικους μαθητές. Και τελικά ποιος θα πυροβολεί ποιον; Μάλλον οι Οκλαχομιώτες τα πίνουν και είναι τελείως γιούχου...!


Η κυβερνήτης της Οκλαχόμα Μέρι Φάλιν (περιττό να αναφέρουμε πως ανήκει στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων) υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ψήφισμα με το οποίο επιτρέπεται η οπλοκατοχή σε καθηγητές και προσωπικό που εργάζονται σε δημόσια σχολεία της πολιτείας. Για την ακρίβεια επιτρέπεται η "οπλοκατοχή εντός του σχολικού συγκροτήματος έπειτα από ειδική άδεια της σχολικής επιτροπής" και με την προϋπόθεση πως το άτομο που θα την λάβει περνά από την απαραίτητη εκπαίδευση και λάβει την πιστοποίηση που απαιτείται.

Τα σχολικά συγκροτήματα που επιθυμούν οπλισμένους καθηγητές και/ή προσωπικό μπορούν να ορίσουν τους εργαζόμενους που θα παρακολουθήσουν μαθήματα ένοπλης ασφάλειας για να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού κράτους Τζεφ Κούντι που εκπόνησε το ψήφισμα ανέφερε: "Νομίζω πως η λογική είναι να εξαλείψουμε τα όπλα, για να έχουμε ένα ασφαλέστερο μέρος. Το μόνο πρόβλημα όμως είναι πως δεν μπορείς να εξαλείψεις εκείνους που δεν θέλουν να συμμορφωθούν με το νόμο. Μια ζώνη χωρίς όπλα είναι στόχος, ένας ευαίσθητος στόχος.".


Ο νόμος χαίρει της αποδοχής του συλλόγου διδασκόντων της Οκλαχόμα που βλέπει στη ρύθμιση "τη δυνατότητα στα σχολικά συγκροτήματα να προστατεύουν τους μαθητές τους". "Δεν μπορούμε να παίζουμε παιχνίδια πια. Πρόκειται για τις ζωές των παιδιών μας" αναφέρει ο διευθυντής του συλλόγου.

Πηγή: http://news247.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου