Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Διεθνής διάκριση 20χρονης Ελληνίδας φοιτήτριας σε διαγωνισμό του ΟΗΕ

Σημαντική διάκριση για τη Χιώτισσα Ελένη Μερεού, που διακρίθηκε ανάμεσα σε 3.000 συμμετέχοντες από 145 χώρες σε διαγωνισμό της ΟΗΕ και θα βρεθεί σύντομα από τη Χίο στο αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών.


Το νεαρό της ηλικίας της δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την Ελένη Μερεού, ώστε να διεκδικήσει μία διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του ΟΗΕ με θέμα την Αειφόρο ανάπτυξη εμπλουτισμένη μέσα από την πολιτισμική και γλωσσική πολυμορφία.

Η 20χρονη φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά με καταγωγή από τη Βέσσα, κατάφερε να διακριθεί στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ανάμεσα σε 3.500 συμμετέχοντες από 145 χώρες.

Όπως εξηγεί η ίδια στον «π» ο διαγωνισμός έγινε στις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ στον οποίον διακρίθηκαν 10 άτομα για την κάθε γλώσσα και ακόμα 10 άτομα σαν ρεπόρτερ. Η ίδια πέρασε στην τελική φάση δηλώνοντας συμμετοχή στην Αγγλική.

Χωρίς να διστάσει ούτε μία στιγμή, την ώρα που αντίκρισε την είδηση για τον διαγωνισμό έθεσε συμμετοχή σε αυτόν. «Απλά μου άρεσε το θέμα, το βρήκα ενδιαφέρον κι έτσι ξεκίνησα να γράφω το δοκίμιο που απαιτούνταν. Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη διότι πιστεύω ότι θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία», ανέφερε η ίδια.

Δηλώνοντας υπερήφανη για τη διάκρισή της, η 20χρονη Ελένη Μερεού ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες της για τη Νέα Υόρκη καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αναχωρεί θα ξεκινήσει την προετοιμασία για την τελική ομιλία εντός του Αρχηγείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όπου και θα βραβευθεί για το δοκίμιό της.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου