Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ωράριο εκπαιδευτικών: άλλη μια δέσμευση που "από κρέας έγινε ψάρι"...

Κοίτα να δεις που στο μέλλον συχνά θα λέμε "προ ΣΥΡΙΖΑ και μετά ΣΥΡΙΖΑ" και θα φτύνουμε τον κόρφο μας.....


Το άρθρο από τον Δημήτρη Παπαποστόλου, δάσκαλο, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Ένα μήνα πριν την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι υπηρεσιακές μεταβολές καθυστερούν αδικαιολόγητα και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσής τους

Ο Υπουργός Παιδείας παραδέχεται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Μάλιστα, δηλώνει ότι θα καλυφθεί το 50% των αναγκών- με στοιχεία του Υπουργείου το σύνολο των κενών ανέρχεται σε 20.000- σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τα υπόλοιπα κενά θα καλυφθούν από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς με την αύξηση των ωρών διδασκαλίας.

Η αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας θα στερήσει το δικαίωμα στην εργασία σε χιλιάδες νέους εκπαιδευτικούς. Φέτος 5.729 δάσκαλοι και 7.568 νηπιαγωγοί δεν εργάσθηκαν στα δημόσια σχολεία μας, 13.297 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και πολλές δεκάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Ταυτόχρονα θα φέρει συμπτύξεις τμημάτων, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι προεκλογικά η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ μετεκλογικά ξεχνά τις δεσμεύσεις της και πράττει ακριβώς το αντίθετο.

Ο Υπουργός καλεί τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη, ξεχνώντας ότι τα σχολεία λειτουργούν σήμερα χάρη στο φιλότιμο του Έλληνα εκπαιδευτικού Η Πολιτεία αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά του εκπαιδευτικού μόνο στα λόγια.

Οφείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να κάνει όλες τις ενέργειες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των οργανικών κενών. Να προχωρήσει στην ίδρυση οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων.

Να εξασφαλίσει τις αναγκαίες πιστώσεις για την πρόσληψη των αναπληρωτών. Η κυβέρνηση οφείλει να επενδύσει στην εκπαίδευση, ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και ποιοτικό σύστημα εκπαίδευσης, για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου