Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Πόσο κοστίζει η αλλαγή της ονομασίας ενός υπουργείου

Αναρωτιέστε καθόλου πόσο κοστίζει μια απλή αλλαγή ονομασίας ενός υπουργείου; Το ΕΘΝΟΣ μας πληροφορεί ότι το κόστος φτάνει για το Δημόσιο περίπου 800.000 ευρώ! Μάθετε γιατί…


Διότι κάθε φορά πρέπει να αλλάζουν όλα. Δηλαδή: οι σφραγίδες, τα λογότυπα, οι φάκελοι και τα επίσημα επιστολόχαρτα, οι τίτλοι σπουδών (απολυτήρια των μαθητών κ.ά.) και δεκάδες ακόμη έντυπα. Το μεγαλύτερο κόστος εντοπίζεται στους τίτλους σπουδών που παρέχουν τα σχολεία και οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 1.000.000 κάθε χρόνο!

Για να καταλάβει κάποιος πόσο στοιχίζουν αυτές οι μετονομασίες στο ελληνικό Δημόσιο, αξίζει να πούμε ότι μόνο από το 2009 έως σήμερα η ονομασία του υπουργείου έχει αλλάξει τέσσερις φορές, με ό,τι σημαίνει αυτό σε οικονομικό κόστος.

Και όλα αυτά σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Παιδείας. Γιατί ονομασία δεν άλλαξε μέσα στο χρόνια που πέρασαν μόνο αυτό, αλλά και άλλα υπουργεία, προφανώς με ανάλογο κόστος.

Βέβαια εκείνο που έκαναν καλύτερα και με μεγάλη επιτυχία οι πολιτικοί μας ανά τους αιώνες ήταν πάντα το βάφτισμα των υπουργείων! Με γεια μας!


Με πληροφορίες από: http://www.iefimerida.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου