Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Ταϊλάνδη οι μαθητές θα σχολάνε νωρίτερα και ύστερα θα κάνουν ότι θέλουν

Τα σχολεία στην Ταϊλάνδη θα ολοκληρώνουν τα μαθήματα 90 λεπτά νωρίτερα αφήνοντας τους μαθητές να αποφασίσουν μόνοι τους πώς θα περάσουν το υπόλοιπο της ημέρας τους.



Μια νέα πρωτοβουλία δοκιμάζεται σε 3.500 σχολεία της Ταϊλάνδης κατά την οποία τα μαθήματα θα λήγουν στις 14:00, και από κει και ύστερα οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά από εξωσχολικές δραστηριότητες ή ακόμα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να ανακουφίσει τους μαθητές από την πίεση που υφίστανται και να τους δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ταλέντα τους στις τέχνες, στον αθλητισμό, στη μουσική ή σε κάποια επαγγελματική κατάρτιση.

Το Γραφείου της Επιτροπής Βασικής Εκπαίδευσης της χώρας ελπίζει ότι οι περισσότεροι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων. "Θέλουμε να οργανώσουμε επιπλέον δραστηριότητες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, όχι μόνο την πνευματική τους ανάπτυξη," λένε οι υπεύθυνοι. "Ωστόσο, αν κάποιοι μαθητές χρειάζεται να επιστρέψουν στο σπίτι για να βοηθήσουν τους γονείς τους, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν."

Ωστόσο πολλοί εκπαιδευτικοί δεν δέχονται θετικά την αλλαγή αυτή και εκφράζουν αντιρρήσεις. Κάποιοι θεωρούν ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι μεταρρύθμιση και ισχυρίζονται ότι πολλοί μαθητές κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα τα βράδια επειδή θέλουν περισσότερη ακαδημαϊκή μελέτη και όχι λιγότερη.


Πηγή: http://www.bbc.com
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου