Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Έκθεση με εφημερίδες και έντυπο υλικό από την περίοδο 1940-1944 στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ



Το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), που βρίσκεται στην οδό Μαιζώνος 200 πλησίον της οδού Παπαφλέσσα, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνει μία έκθεση με εφημερίδες και έντυπο υλικό από την περίοδο του Ελληνοϊταλικού πολέμου και τη γερμανική κατοχή.

Ανάμεσα στα θέματα που αναδεικνύονται μέσα από τον έντυπο Τύπο της εποχής είναι ο βομβαρδισμός της Πάτρας και τα ονόματα των θυμάτων, διαγγέλματα και οδηγίες προς τους πολίτες, προσκλήσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα καταφύγια της πόλης, αλλά και έντυπα με υποδουλωμένο το πνεύμα στον κατακτητή. Επίσης, στην σημαντική αυτή επετειακή έκθεση περιλαμβάνονται και δημοσιεύματα από την απελευθέρωση της Πάτρας (Οκτώβριος 1944).

Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο του Μουσείου Τύπου, στην οδό Μαιζώνος 200. Ραντεβού για ομαδικές ξεναγήσεις μαθητών στο τηλέφωνο 2610 310488, καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9.00 ως τις 13.00 (υπεύθυνη κ. Κατερίνα Τσίρου).

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου