Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Νέο διεθνές βραβείο στη Νομική

Όσο και να πέφτουμε στον πάτο της οικονομικής κρίσης, το ελληνικόν πνεύμα φυγείν αδύνατον. Αυτό απέδειξαν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κερδίζοντας το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό διαιτησίας επί θεμάτων ξένων άμεσων επενδύσεων, που διοργανώθηκε στο King’s College του Λονδίνου από το Center for International Legal Studies (CILS). Μπράβο, παιδιά!


Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται από το 2006, εστιάζει σε αντιδικίες επενδυτών και κρατών. Φέτος συμμετείχαν περισσότερα από 50 διεθνή πανεπιστήμια και το θέμα αφορούσε τις επενδύσεις στον κλάδο των φωτοβολταϊκών.

Συγκεκριμένα, μία εταιρεία που έπαιρνε επιδότηση για να επενδύσει προσέφυγε κατά του Δημοσίου όταν το κράτος αναγκάστηκε να μειώσει τις επιδοτήσεις για να προλάβει φαινόμενα «φούσκας» στον κλάδο. Αυτό ήταν και το επιχείρημα του Δημοσίου, ενώ η εταιρεία είχε ως βασικό επιχείρημα την ανάγκη σταθερού επενδυτικού πλαισίου που οφείλουν να προσφέρουν τα κράτη.

Η ελληνική ομάδα κέρδισε στον τελικό την ομάδα πανεπιστημίου από την Ινδονησία, ενώ στον ημιτελικό στην ελληνική ομάδα «υποκλίθηκε» μία από πανεπιστήμιο της Αργεντινής, Πέρα από το ότι χρίσθηκαν πρωταθλητές, τα μέλη της ομάδας, υπό την καθοδήγηση του λέκτορος στον τομέα Διεθνών Σπουδών, Αναστασίου Γουργουρίνη, συνέλεξαν οκτώ βραβεία για τη συνολική επίδοσή τους.

Στην ομάδα μετείχαν οι φοιτητές Δέσποινα Αρσλανίδη, Μαρία Ελένη Χρυσανθακοπούλου, Νικολέτα Χαλικοπούλου, Δημήτρης Σταμάτης, Θωμάς Βαρουχάκης - Παπαδογιάννης και Λευτέρης Δαφέρμος. Προπονήτριες ήταν η Ειρήνη Κικαρέα και η Κλεονίκη Μαρία Σεργάκη, επίσης φοιτήτριες που μετείχαν σε προηγούμενο διαγωνισμό.


Η νέα επιτυχία της Νομικής –πέρυσι, μία άλλη ομάδα υπό τον κ. Γουργουρίνη κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA– προστίθεται στις επιτυχίες των νομικών σχολών της χώρας.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου