Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Γνωρίστε τις Μυκήνες του Βόρειου Ατλαντικού

Τι νομίζατε ότι μόνο εμείς έχουμε Μυκήνες; Να που υπάρχουν και αυτές στον Βόρειο Ατλαντικό. Πρόκειται για το δυτικότερο και το δέκατο τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Φερόων Νήσων και τον ομώνυμο οικισμό του. Απολαύστε το....
http://suzzstravels.com/faroe-islands/
 Το όνομα Μυκήνες, Mykines (δανικά: Myggenæs) μάλλον προέρχεται από τον κελτικό όρο MUC-Innis, που σημαίνει «νησί των χοίρων» και πιθανόν αναφέρεται στις φάλαινες.
http://suzzstravels.com/faroe-islands/

 Οι Μυκήνες είναι ένα από τα 17 κατοικήσιμα νησιά των Νήσων Φερόες που αποτελούν ομώνυμο αρχιπέλαγος στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στην Σκωτία, την Νορβηγία και την Ισλανδία.
Dominique Job

Ο πληθυσμός του νησιού το 2004 ήταν μόνο 11 μόνιμοι κάτοικοι. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 40 σπίτια στο χωριό, μόνο έξι κατοικούνται όλο το χρόνο. Οι ελάχιστοι κάτοικοί του σήμερα είναι μια οικογένεια που ασχολείται με τη γεωργία και τον τουρισμό. Μάλιστα βρίσκονται στη διαδικασία οικοδόμησης ενός ξενοδοχείου, γκαλερί τέχνης και στούντιο που θα παρέχει στους τουρίστες καλύτερες υπηρεσίες. Στο χωριό υπάρχει ένα μονοθέσιο σχολείο με έναν μαθητή.

Henrik Groth-Andersen
 Το νησάκι αυτό είναι πραγματικά παρθένο έχει μοναδική χλωρίδα και πανίδα και οι τουρίστες το προτιμούν για μια επαφή με την άγρια φύση. Φτάνουν εκεί  με πλοίο ή ελικόπτερο από το γειτονικό νησί Vagar κάνουν πεζοπορίες στο καταπράσινο τοπίο και έρχονται σε στενή επαφή με τα χαριτωμένα πουλιά puffins. Η εντονότερη αίσθηση πάντως που αφήνει ο τόπος είναι ότι ο επισκέπτης βρίσκεται στην άκρη του κόσμου!




HelmutW

Thomas Willerich

Andrzej Redlicki "andred"

mgk

 k-lys


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου