Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Μερικοί συλλογισμοί για το τέλειο Φιλανδικό Εκπαιδευτικό Σύστημα

Στον πίνακα που βλέπετε παρουσιάζεται ο μέσος όρος ετησίως των ανθρωποκτονιών που έχουν καταγραφεί ανά χώρα της Ε.Ε. τις περιόδους 2007-2009 και 2010-2012 σύμφωνα με την Eurostat. Εκείνο που με εντυπωσίασε στον πίνακα αυτό, ο οποίος πιο συγκεκριμένα δείχνει το ποσοστό ανθρωποκτονιών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, είναι οι 4 πρώτες χώρες και ιδιαιτέρως η τέταρτη. 


Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ: Μια χώρα, που μας έχουν τρελάνει ότι έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και τα καλύτερα σχολεία στο δυτικό κόσμο, πώς είναι δυνατόν να έχει πολίτες που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή; Και γιατί η Φιλανδία δεν έχει τη χαμηλότερη εγκληματικότητα στην Ευρώπη, αφού οι μαθητές της μεγαλώνουν και αναπτύσσονται μέσα σε ένα "ζεστό, ασφαλές, υποστηρικτικό και γεμάτο σεβασμό σχολικό περιβάλλον"; Ή μήπως το σχολικό περιβάλλον δεν παίζει τελικά κανένα ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του αυριανού πολίτη; 

ΕΔΩ μπορείτε να μελετήσετε όλες τις στατιστικές εγκλημάτων στην Ε.Ε. που έχουν γίνει για την Eurostat με τελευταία δεδομένα του 2014.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου