Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Αμερικανοί μαθητές ανεβάζουν παραστάσεις εμπνευσμένες από την Ελληνική Μυθολογία

Οι δάσκαλοι ενός σχολείου στο Κεντάκι πιστεύουν ότι η ενασχόληση των μαθητών με την Ελληνική Μυθολογία, που είναι άλλωστε υποχρεωτικό μάθημα στο αναλυτικό τους πρόγραμμα, τους προσφέρει ξεχωριστές αναμνήσεις που πρέπει να τις έχουν όλα τα παιδιά. Γι’ αυτό δείτε τι κάνουν…..

Όλο τον Απρίλιο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τετάρτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου στην πόλη Χότζενβιλ του Κεντάκι, παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις βασισμένες στην Ελληνική Μυθολογία.

Η πρωτοβουλία αυτή των δασκάλων του σχολείου όχι μόνο παρέχει μία μοναδική ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν την Ελληνική Μυθολογία, η οποία είναι υποχρεωτικό μάθημα στο αναλυτικό τους πρόγραμμα, αλλά συγχρόνως τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεξιότητες θεατρικής αγωγής και να έχουν ξεχωριστές αναμνήσεις.

«Στο Δημοτικό Σχολείο όλοι πρέπει να συμμετέχουν σε κάποια παράσταση» δήλωσε δασκάλα της μουσικής Κάθι Μίλμπι και συμπλήρωσε; «είναι καλή ανάμνηση που πρέπει να την έχουν όλοι».

Η κ. Μίλμπι, η ειδικός της βιβλιοθήκης Σάρον Μπάτλερ, η καθηγήτρια τέχνης Κάρα Χολτ και ο καθηγητής φυσικής αγωγής Ντριου Σίμψον, εργάσθηκαν από κοινού για τη δημιουργία ενός προγράμματος στο οποίο να μπορούσαν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά, ενώ συμμετείχαν οι δάσκαλοι τέχνης και ανθρωπιστικών μαθημάτων και όλοι οι εκπαιδευτικοί της Τέταρτης τάξης.
  
Τα θεατρικά σκετς που παρουσιάστηκαν ήταν ένα θέατρο σκιών από την Ελληνική Μυθολογία και οι  ιστορίες του Αχιλλέα, του Άτλαντα, της Πανδώρας, του Δούρειου Ίππου και του Ηρακλή. Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες της Τέταρτης τάξης, οι οποίοι ανέρχονται σε ενενήντα συνολικά, πήραν μέρος στα σκετς. Οι εκπαιδευτικοί, αφού συζήτησαν με τους μαθητές για τους διάφορους μύθους, τους προετοίμασαν για την εκτέλεση των θεατρικών ανάλογα με την ειδίκευσή τους. Το όλο πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία. 

Πηγή
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου