Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Κάνοντας σχολείο σε μια σπηλιά

Ο Αλί, Σύρος μαθητής, για να μάθει γράμματα κατεβαίνει κάθε πρωί πολλά σκαλοπάτια μέσα σε μια τρύπα στο έδαφος και τελικά φτάνει στο σχολείο-σπηλιά της περιοχής του.

Κάθε πρωί κάνει τέσσερις διδακτικές ώρες που περιλαμβάνουν αραβικά, αγγλικά, μαθηματικά και θρησκευτικά. Δεν κάθεται φυσικά σε θρανίο, αλλά σε μια κουβέρτα με δεκάδες άλλα παιδιά στο υπόγειο σχολείο της Tramla, στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

«Κάνω μάθημα σε μια σπηλιά. Οι συνθήκες δεν είναι πολύ καλές, αλλά ο δάσκαλος και η σύζυγός του μας αντιμετωπίζουν πολύ καλά," λέει το 14χρονο αγόρι. «Καθόμαστε στο έδαφος και συχνά δεν βλέπουμε καθαρά, διότι είναι σκοτάδι."


Ο δάσκαλός του Μοχάμεντ και η σύζυγός του, και οι δύο από τη Χάμα, άνοιξαν το υπόγειο σχολείο τους για να διδάξουν περίπου 100 παιδιά, των οποίων οι οικογένειες έχουν εκτοπιστεί από τη συριακή σύγκρουση. Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές αφού η σπηλιά δεν έχει αρκετό φως και δεν υπάρχουν ανέσεις. Επίσης οι πλημμύρες όταν βρέχει τους αναγκάζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και να κάνουν μάθημα σε σκηνές πράγμα που δεν τους παρέχει ασφάλεια, αφού είναι εκτεθειμένοι σε βομβαρδισμούς και αεροπορικές επιδρομές. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου