Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Περίεργες απαγορεύσεις σε σχολεία της Αυστραλία

Κάτι ιδιαίτερο (να το πω;) γίνεται στα σχολεία της Αυστραλίας, αφού έχει πέσει επιδημία ιδιαίτερων απαγορεύσεων. Σήμερα μάλιστα, Δημοτικό Σχολείο του Σίδνεϊ απαγόρευσε στους μαθητές να χειροκροτούν για να δείξουν τον ενθουσιασμό τους. Τους επιτρέπει μόνο σιωπηλές επευφημίες, χαρωπά πρόσωπα και τη γροθιά στον αέρα και αυτά μόνο όταν τα επιτρέπουν οι δάσκαλοι.
 
Το δελτίο τύπου του σχολείου
Το σχολείο προέβη σε αυτή την απαγόρευση για να γίνουν σεβαστοί οι μαθητές που είναι «ευαίσθητοι στο θόρυβο» και ισχυρίζεται ότι η πρακτική αυτή «μειώνει τη νευρικότητα» των μαθητών. Το μέτρο επιβλήθηκε μετά την εισαγωγή προγράμματος αντι-εκφοβισμού  .

Το δημόσιο δημοτικό σχολείο Elanora Heights, που βρίσκεται στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ, ανακοίνωσε τη νέα πολιτική της «σιωπηλής ευθυμίας» κατά το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του. Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα μιας «επιδημίας» που έχει πέσει στα σχολεία της Αυστραλίας, που απαγορεύουν στους μαθητές τους να αγκαλιάζονται, να τραγουδούν τα κάλαντα, να γιορτάζουν την Ημέρα της Αυστραλίας, ενώ το Cheltenham Girls High School στο βορειοδυτικό Σίδνεϊ επέβαλε ήδη στους εκπαιδευτικούς να μη χρησιμοποιούν τις λέξεις "κορίτσια", "κυρίες" ή "γυναίκες" για την αποφυγή διακρίσεων, πράγμα που έχει δημιουργήσει αναστάτωση.

#εκπαίδευση #Αυστραλία #σχολείο 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου