Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Έκθεση: «Το νερό σε όλες του τις καταστάσεις»

Άνοιξε την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, η περιοδική έκθεση «Το νερό σε όλες του τις καταστάσεις». Η έκθεση οργανώνεται  από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών.

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άρχισαν να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά:
"Ο Πανούλης συναντάει τη Σταγονίτσα" για Νηπιαγωγείο, Α και Β Δημοτικού,
"Η περιπέτεια της Σταγόνας" για Γ και Δ Δημοτικού,
"Μαθαίνω για το νερό" Ε και ΣΤ Δημοτικού,
"Το νερό σε όλες του τις καταστάσεις" για Γυμνάσιο και Λύκειο.
Η περιοδική έκθεση, έχει ως βασικό θέμα το νερό σε όλες του τις εκφάνσεις, με μία πιο ειδική ματιά. Μέσα από την παρουσίαση, αρχικά, γίνεται ανάλυση του τι είναι το «νερό» και ποιές είναι οι ιδιότητές του. Ακόμα, πραγματοποιείται λεπτομερής πληροφόρηση για το που συναντάμε την ύπαρξη του νερού και σε ποια μορφή, όπως επίσης, το βασικό ρόλο που έχει για την ανάπτυξη της ζωής. Έχει σχεδιαστεί από τον «Κήπο των Επιστημών», μια καινοτόμα δομή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου για την προστασία και διάδοση της ακαδημαϊκής του κληρονομιάς. Στη δομή αυτή περιλαμβάνονται τα μουσεία, οι συλλογές και οι δράσεις προώθησης και διάδοσης της κληρονομιάς του. Η έκθεση εμπλουτίζεται με υλικό από το ΜΕΤ, με τη συνεργασία μελών ΔΕΠ και φοιτητών από τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και εθελοντών του.

Η έκθεση «Το νερό σε όλες του τις καταστάσεις» άνοιξε στο κοινό την Τετάρτη 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 5 Μαΐου του 2017.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου